Gelukkig en 'comfortabel' bij Ajax: Het liefst speel ik door tot mijn veertigste

Gelukkig en 'comfortabel' bij Ajax: "Het liefst speel ik door tot mijn veertigste"

Gepubliceerd: woensdag 12 december 2018 om 17:37wo 12-12-2018 om 17:37

Lasse Schöne peinst er niet over om binnenkort te stoppen met voetballen. De 32-jarige Deen, die onlangs zijn contract tot medio 2020 verlengde bij Ajax, voelt zich topfit.

"Ik voel me nu comfortabel. Het gaat goed met mijn lichaam en dat is voor nu het belangrijkste", vertelt Schöne aan Jyllands-Posten. "Het liefst speel ik door tot mijn veertigste, maar als ik merk dat het lichamelijk minder gaat of wanneer ik merk dat ik het niet leuk meer vind, is het niet eerlijk tegenover mijzelf, mijn club en mijn teamgenoten om langer door te gaan. Maar voor nu speel ik liever door totdat ik een heel oude man ben."

"Velen zeggen dat ze door willen gaan tot een bepaalde leeftijd, maar voor mij is het proces het belangrijkste", vervolgt de middenvelder, die onder Peter Bosz een controlerende middenvelder werd. Op die positie heeft hij ook een basisplaats bij Denemarken. "Hoe ouder ik word, hoe meer ik mezelf ben. Als je ouder wordt, kun je er makkelijker van genieten en kun je beter ontspannen. Ik ben nog niet in de buurt van het einde van mijn loopbaan."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws