Ten Hag verklaart keuzes: 'Dat betekent dat we ook vrij klein zijn'

Ten Hag verklaart keuzes: 'Dat betekent dat we ook vrij klein zijn'

Gepubliceerd: woensdag 12 december 2018 om 20:46wo 12-12-2018 om 20:46

Laatste update: woensdag 12 december 2018 om 20:50wo 12-12-2018 om 20:50

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft uit tactisch oogpunt gekozen voor Maximilian Wöber. De Oostenrijkse verdediger vervangt in de Champions League-wedstrijd tegen Bayern München Lasse Schöne, waardoor Daley Blind op het middenveld speelt.

"We kiezen de variant met Tadic in de spits", legt Ten Hag uit in gesprek met Veronica. "Dat betekent dat we ook vrij klein zijn. En we hebben ook lengte op het veld nodig." De oefenmeester weet hoe zijn ploeg Bayern moet bestrijden. "Tegen Bayern moet je zelf veel de bal hebben. Zij willen hem graag, maar ze hebben er een hekel aan om er achteraan te lopen. Dus we moeten heel erg goed zijn aan de bal en veel diepte in ons spel hebben."

Ajax verraste in de eerste confrontatie met Bayern door in de Allianz Arena met 1-1 gelijk te spelen. Volgens Ten Hag heeft zijn elftal zich sindsdien verder ontwikkeld. "Wij zijn denk ik nog beter geworden, nog zelfbewuster. Die wedstrijd is een eyeopener geweest en heeft ons veel zelfvertrouwen gegeven. Dat hoop ik vanavond verder door te zetten."

Ten Hag kampte wel met enkele twijfelgevallen. "We hadden wat spelers die aangeslagen waren. Dan moet je afwegingen maken. We denken niet dat we onverantwoorde risico's nemen, dat willen we niet." Onder meer André Onana was een vraagteken. Slapeloze nachten bezorgt het Ten Hag niet. "Ik lig er niet wakker van. Je moet koel en klinisch zo'n beslissing nemen. Als het niet gaat, moet je het niet doen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws