Nederlands toptalent wil doorbreken bij Bayern: 'Moet je wel hard voor werken'

Nederlands toptalent wil doorbreken bij Bayern: 'Moet je wel hard voor werken'

Gepubliceerd: woensdag 12 december 2018 om 21:39wo 12-12-2018 om 21:39

Laatste update: woensdag 12 december 2018 om 22:11wo 12-12-2018 om 22:11

Joshua Zirkzee hoopt ooit door te breken in het eerste elftal van Bayern München. Dat is voor het zeventienjarige toptalent uit Nederland echter geen doel voor de korte termijn. Vanaf volgend seizoen wil hij in Jong Bayern spelen.

Momenteel speelt Zirkzee zijn wedstrijden voor Bayern O19, dat woensdagmiddag aantrad tegen Ajax O19 in de UEFA Youth League. Na afloop stond Zirkzee FC Afkicken te woord. "Ik train al regelmatig mee met Jong en als er een plekje vrij is kan ik doorschuiven", zegt hij. "Maar mijn doel is om volgend jaar naar Jong te gaan en dan door te schuiven naar het eerste."

Zirkzee mocht in de voorbereiding al meedoen met het eerste. In een oefenduel met Paris Saint-Germain scoorde hij zelfs. "Dat was heel mooi. Er ontbraken veel spelers vanwege het WK en toen scoorde ik tegen PSG. Daar droom je van."

Bij Ajax breken veel jeugdspelers door, maar bij Bayern is dat anders. "Ik denk dat het bij Bayern moeilijker is om door te breken", zegt Zirkzee. "Voor O19 willen ze de beste spelers houden voor belangrijke wedstrijden, maar als ze zien dat je een stapje omhoog kunt, dan word je beloond. Daar moet je wel hard voor werken."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws