Gewilde De Ligt legt Raiola-switch uit: 'Daarom heb ik voor Mino gekozen'

Gewilde De Ligt legt Raiola-switch uit: 'Daarom heb ik voor Mino gekozen'

Gepubliceerd: donderdag 13 december 2018 om 07:20do 13-12-2018 om 07:20

Matthijs de Ligt heeft er eerder dit jaar gekozen voor Mino Raiola als zaakwaarnemer gekozen, omdat hij van collega-voetballer louter lovende verhalen hoorde over de Nederlands-Italiaanse zaakwaarnemer. De Ligt (19) vertelt dat in gesprek met Elsevier. 

Aanvankelijk werd de captain van Ajax begeleid door voormalig verdediger Barry Hulshoff. Inmiddels wordt De Ligt dus ook geadviseerd en bijgestaan door Raiola. "Ik ben een voetballer, ik ben geen club. Alle spelers die met Mino hebben gewerkt, zijn lovend over hem. Daarom heb ik voor hem gekozen. Mijn vader praat ook geregeld met Barry en Mino. Dat is een goede samenwerking", legt hij uit. 

Een megatransfer is een kwestie van tijd - maar voorlopig wil De Ligt daar niet te veel aan denken. "Ik wil in een omgeving zitten waarin ik me rustig verder kan ontwikkelen. Waar ik voldoende speelminuten kan maken om een betere voetballer te worden. Dat is het belangrijkste."

"Bij geen enkele club heb je de garantie dat je elke wedstrijd speelt. Ook bij Ajax niet. Ik ben aanvoerder en het gaat goed met het team en met mij. Ja, dan speel ik. Maar als ik een mindere periode heb, kan ik er zo naast komen te staan."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws