Onana moet nu gewoon in het lijstje van beste vijf, zes keepers van Europa

"Onana moet nu gewoon in het lijstje van beste vijf, zes keepers van Europa"

Gepubliceerd: donderdag 13 december 2018 om 07:30do 13-12-2018 om 07:30

André Onana mag zich na zijn uitmuntende prestatie tegen Bayern München meten met de beste keepers ter wereld. De Kameroener hield Ajax met enkele gewelde reddingen in de wedstrijd.

"Niet normaal. Die moet nu gewoon in het lijstje van beste vijf, zes keepers van Europa. Als je ziet wat hij eruit ranselt. Dat is niet voor het eerst. Dat was ook al tegen Benfica in Portugal", zegt commentator Michiel Teeling bij Voetbalpraat op FOX Sports.

Jan-Joost van Gangelen vraagt Teeling of hij Onana daarmee in een rijtje met Hugo Lloris, Jan Oblak en Marc-André Ter Stegen plaatst. "Ik denk dat hij dat niveau wel benadert." Ook Kees Kwakman is onder de indruk. "Ik denk ook dat hij dat niveau nu benadert, maar zij spelen natuurlijk al ietsje langer in de wereldtop", zegt de oud-speler van onder meer FC Volendam en FC Groningen.

Het valt Kwakman op hoe rustig Onana blijft. "In de eerste helft kwam Gnabry twee keer door. Je ziet heel veel keepers snel uit hun doel lopen, waardoor ze de speler mogelijkheid geven om hem heen te gaan, onder hem door te spelen of een stiftje te geven. Onana blijft heel vaak net voor zijn lijn staan, waardoor de speler een keuze moet maken. Dat vind ik prachtig om te zien. Hij raakt niet in paniek."

"Dat doen topkeepers. Dat is ook een van de handelsmerken van Neuer", besluit Teeling.

Poll

Behoort Onana al tot de beste keepers ter wereld?

(1644 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws