UEFA komt met uitspraak over AEK - Ajax: één duel zonder uitfans dreigt

UEFA komt met uitspraak over AEK - Ajax: één duel zonder uitfans dreigt

Gepubliceerd: donderdag 13 december 2018 om 10:58do 13-12-2018 om 10:58

De UEFA komt donderdag met een uitspraak over de ongeregeldheden tijdens de wedstrijd AEK Athene - Ajax. Mogelijk worden beide clubs gestraft naar aanleiding van de rellen op de tribunes. 

Supporters van AEK konden zonder moeite richting het Ajax-vak lopen en met vuurwerk richting de uitfans gooien. De 1200 fans van Ajax werden niet of nauwelijks in bescherming genomen door de Griekse ME, die voor het vak stond. Tegen de club uit Athene worden zware sancties verwacht, maar de UEFA gaat ook kijken of het Ajax een straf op moet leggen, zo meldt het ANP. De Ajax-supporters gooiden namelijk ook met vuurwerk richting de AEK-aanhang.

Na de uitwedstrijd tegen Benfica kreeg Ajax al een voorwaardelijke straf opgelegd van één uitduel zonder supporters, omdat het Ajax-publiek zich had misdragen. Hierdoor loopt de club een risico het eerste uitduel in de achtste finale van de Champions League zonder uitsupporters te moeten spelen. De UEFA doet later vandaag uitspraak. Mocht Ajax een straf opgelegd krijgen dan kan de club hier tegen in beroep gaan.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws