'Het EK in 2020 zal mijn laatste kans op een eindtoernooi met Oranje zijn'

'Het EK in 2020 zal mijn laatste kans op een eindtoernooi met Oranje zijn'

Gepubliceerd: donderdag 13 december 2018 om 11:05do 13-12-2018 om 11:05

Ryan Babel voelt zich op zijn plek bij het Nederlands elftal. Sinds een jaar heeft de aanvaller van Besiktas tot zijn eigen blijdschap weer met grote regelmaat een basisplaats in Oranje.

In oktober 2017 keerde Babel na een afwezigheid van bijna zes jaar terug bij het Nederlands elftal. "Dat was heel verrassend. En weer wennen. Veel jongens met wie ik heb gespeeld waren er niet meer. Alleen Wesley Sneijder en Arjen Robben. Verder was het een nieuwe groep", vertelt hij aan ELF Voetbal.

"Er waren ook wat regels veranderd. Ik keek om me heen, om te zien hoe ik me in zo'n groep moest bewegen. Nu ben ik one of the guys. Ik ben ook vrij makkelijk in de omgang. Die jonge jongens maken nu soms grappen dat ik de oudste ben. Met dit rode haar kunnen ze niet zien of ik grijs word, hè. Ja, ik doe er alles aan om jong te blijven, haha."

Babel voelt zich op zijn plek, maar gaat nergens vanuit bij Oranje. "Ik weet niet of ik me nu volwaardig international mag noemen. Ik ben voorzichtig met denken dat ik nu onder Ronald Koeman altijd erbij zit. We hebben een goede selectie en er zijn jongens niet geselecteerd die ik eigenlijk goed genoeg vind om erbij te hebben."

"Mijn grootste wens voor het nieuwe jaar is dat ik fit blijf en mijn wedstrijden blijf spelen", aldus de 31-jarige aanvaller. "Zoals ik er nu naar kijk zal het EK in 2020 mijn laatste kans op een eindtoernooi zijn. Het zou mooi zijn als ik dat nog kan meemaken. Dan ben ik meer dan tevreden."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws