UEFA start nieuw onderzoek: wangedrag van Ajax-fans tegen Bayern München

UEFA start nieuw onderzoek: wangedrag van Ajax-fans tegen Bayern München

13-12-2018 17:12
121

Ajax ligt opnieuw onder het vergrootglas van de UEFA. De tuchtcommissie van de Europese voetbalbond is een onderzoek gestart naar aanleiding van Ajax - Bayern München (3-3).

Supporters van Ajax gooiden woensdagavond voorwerpen op het veld van de Johan Cruijff Arena. Bayern München wacht mogelijk ook een geldboete, omdat de meegereisde fans vuurwerk zouden hebben afgestoken tijdens het Champions League-duel. Dat meldt de UEFA.

Ajax kreeg drie weken geleden al een boete van 71.000 euro opgelegd vanwege ongeregeldheden met de eigen aanhang tijdens beide Champions League-wedstrijden tegen Benfica. Daarnaast kreeg de Amsterdamse club een voorwaardelijke straf voor een uitwedstrijd zonder eigen publiek.

Het UEFA-onderzoek naar de ongeregeldheden tijdens het duel tussen AEK Athene en Ajax loopt nog. Als de nummer twee van de Eredivisie schuldig wordt bevonden, dan zijn Ajax-supporters mogelijk niet welkom bij de uitwedstrijd van hun club in de achtste finale van de Champions League. De UEFA doet op 10 januari uitspraak.