Openhartige Boerrigter: 'Ze hebben mijn carrière kapotgemaakt'

Openhartige Boerrigter: 'Ze hebben mijn carrière kapotgemaakt'

13-12-2018 18:49 Laatste update: 19:13
35

Derk Boerrigter heeft in een openhartig interview met Voetbal Inside geen goed woord over voor Celtic. In de ogen van de 32-jarige aanvaller heeft de Schotse club zijn carrière 'een beetje' kapotgemaakt. Boerrigter verliet Ajax voor Celtic, maar zijn avontuur in Schotland werd geen succes.

Boerrigter begon slecht met een knieblessure. "Ze hebben mijn carrière een beetje kapotgemaakt door mij te laten voetballen met een blessure terwijl ik meerdere keren aangaf dat het niet goed zit", zegt Boerrigter. "De medische staf was op dat moment te slecht voor woorden. Als je aangaf dat je pijn had, zeiden ze: ga maar boven op de hometrainer fietsen. Ik weet niet wat dat voor behandeling is.."

Boerrigter had de droom om via Celtic in de Premier League te komen. Hij wilde vertrekken en deed Celtic een voorstel. "Ik zei dat ik graag wilde vertrekken, maar wilde dan wel wat geld meekrijgen. Dat weigerden ze. Ik zei: dat is goed, dan blijf ik zitten waar ik zit en betalen jullie alle twaalf maandsalarissen maar. Dat hebben ze gedaan, maar ze hebben wel heel veel getreiterd."

De ex-aanvaller is echter wel lovend over de Celtic-supporters. "Ze hebben heel fanatieke supporters. Zeker in wedstrijden in de Europa League en Champions League. Daar hangt dan een sfeertje die je bijna nergens zit. Het zit dan tot de nok toe vol. Vanaf de eerste tot de laatste minuut wordt er gezongen. Dat is fantastisch."

Boerrigter voetbalt inmiddels niet meer. Zijn vrouw heeft een eigen echopraktijk en hij een schoenen- en accessoire-lijn. "Zeg nooit nooit, maar ik ben er nu al twee jaar uit. Ik ga er niet meer vanuit dat er nog iets langskomt."

Boerrigter kwam in 2006 bij Ajax terecht, maar na periodes bij HFC Haarlem, FC Zwolle en RKC Waalwijk debuteerde hij pas in het eerste elftal van de Amsterdammers. In 2013 maakte hij de transfer naar Celtic, waar hij drie jaar onder contract stond. 

No Poll