Witte rook uit Istanbul: opvolger van Koeman meldt zich via Twitter

Witte rook uit Istanbul: opvolger van Koeman meldt zich via Twitter

14-12-2018 08:01 Laatste update: 08:17
32

Fenerbahçe heeft een opvolger voor hoofdtrainer Erwin Koeman gevonden. Ersun Yanal treedt in dienst bij de Turkse grootmacht, zo maken club en trainer vrijdagochtend via Twitter bekend.

Yanal is geen onbekende in het Sükrü Saracoglustadion: tijdens het seizoen 2013/2014 had hij al de leiding over Fener, dat zich toen voor het laatst tot kampioen van Turkije kroonde. Daarna werkte hij gedurende twee periodes bij Trabzonspor, dat onder leiding van Yanal tot twee keer toe zesde werd. In oktober 2017 werd de 56-jarige oefenmeester echter ontslagen: sindsdien zat hij zonder club.

Of er voor Koeman, interim-trainer sinds het ontslag van Phillip Cocu eind oktober, en zijn assistent Chris van der Weerden toekomst is in Istanbul, is nog niet duidelijk: Fenerbahçe maakt in zijn bondige persbericht alleen melding van de komst van Yanal. Of de twee Nederlanders mogen aanblijven als assistenten, is nog maar de vraag. Eerder deze week liet de club weten dat het tot medio 2021 doorlopende contract van Cocu definitief is ontbonden.