'Als we kampioen willen worden moeten we spelen zoals tegen Bayern München'

'Als we kampioen willen worden moeten we spelen zoals tegen Bayern München'

14-12-2018 18:47
53

Na het duel tegen Bayern München wacht De Graafschap in de Eredivisie voor Ajax. Een andere tegenstander dan de Duitse grootmacht. Ook voor Nico Tagliafico, die de ploeg helemaal niet kent.

"Ik heb nog nooit tegen ze gespeeld, want ze zijn dit seizoen gepromoveerd geloof ik", zegt de Argentijn tegen Ajax TV. "Maar ook al is het een andere tegenstander, we moeten spelen zoals tegen Bayern. We moeten elke wedstrijd zo spelen, want zo kweek je een winnaarsmentaliteit", zegt Tagliafico.

De Argentijn weet dat er gewonnen moet worden als Ajax koploper PSV niet uit het vizier wil verliezen. "Als we kampioen willen worden kunnen we niet zeggen: 'Tegen Bayern geven we wat extra's en tegen een tegenstander uit de competitie doen we het wat rustiger aan.' Nee. Dat zou niet goed zijn. Als je kampioen wil worden, moet je alles winnen. Het hangt van ons af."

Het is nog maar de vraag of Tagliafico ook in actie komt na de karatetrap van Thomas Müller. "Ik moet natuurlijk afwachten wie er gaat spelen, maar ik speel met nietjes. Als ik moet koppen, dan zal ik dat doen. Ik zit gelukkig in een goede flow. Als ik kan scoren, dat doe ik dat", lacht hij.