PSV is in de poule waarin zij hebben gespeeld gewoon niet goed genoeg

"PSV is in de poule waarin zij hebben gespeeld gewoon niet goed genoeg"

Gepubliceerd: vrijdag 14 december 2018 om 18:34vr 14-12-2018 om 18:34

Hans Van Breukelen vindt de complimenten voor PSV na de resultaten in de Champions League ietwat overdreven. In een zware groep eindigden de Eindhovenaren met twee punten onderaan. Toch kreeg PSV complimenten. Van Breukelen is echter kritisch.

"Als je kijkt naar PSV in de groep waarin ze gespeeld hebben dan hebben ze zich daar niet aan kunnen meten", zegt Van Breukelen aan PSV Inside. "Dat vind ik dus een beetje op zijn Nederlands momenteel. Van 'ja maar.. ze hebben wel leuk mee lopen voetballen en ze hadden toen ook pech met die keeper Inter'."

Die complimenten tellen volgens hem ook helemaal niet op topniveau. "Daar gelden geen excuses, je wint of je verliest. PSV is in de poule waarin zij hebben gespeeld gewoon niet goed genoeg. Dat is een keiharde constatering, maar dat is gewoon zo", zegt hij.

Andere poule
Hij lijkt het ook wat jammer te vinden dat PSV in zo'n moeilijke groep werd geloot. "Als ze in een andere poule hadden gespeeld, hadden ze misschien wel óf Europa League, óf wellicht verder gekund in de Champions League. Maar 'als' bestaat gewoonweg niet", aldus de voormalig KNVB-directeur.

Toch ziet hij ook goede dingen bij PSV. Volgens hem moet de club dan ook niet te veel veranderen aan de manier van werken. "Spelers beter maken, beter gaan voetballen en onverstoorbaar blijven", adviseert hij.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws