Sparta lachende derde na vijfklapper en heldenrol van Bossche doelman in Deventer

14-12-2018 21:59 Laatste update: 22:40
49

De Keuken Kampioen Divisie-kraker tussen nummer twee Go Ahead Eagles en nummer één FC Den Bosch is onbeslist geëindigd. FC Den Bosch houdt de Deventenaren één punt onder zich, maar beide clubs zien Sparta passeren.

Go Ahead had in de eigen Adelaarshorst de overhand, maar stuitte keer op keer op de uitblinkende doelman Wouter van der Steen. FC Den Bosch was regelmatig gevaarlijk in de counter, maar moest na een uur spelen verder zonder Danny Holla. De routinier kreeg zijn tweede gele kaart, waarna de Bosschenaren zich moesten beperken tot verdedigen. Van der Steen bleek echter niet te passeren en de 0-0 bleef op het bord.

Nummer drie Sparta profiteerde maximaal van het puntenverlies van beide concurrenten en sprong naar de eerste plek. De Rotterdammers hadden in eigen huis weinig moeite met laagvlieger Jong AZ. Voor rust scoorde Mohamed Rayhi op aangeven van Gregor Breinburg en na geklungel in de Alkmaarse defensie. Bart Vriends tekende in de tweede helft voor zijn eerste Sparta-treffer, waarna de Kasteelclub vlak voor tijd een penalty kreeg. Rayhi won de strijd om de bal van Royston Drenthe en maakte zijn hattrick vol. Halil Dervisoglu tekende voor het slotakkoord: 5-0.

Roda JC profiteert ook van het gelijkspel van FC Den Bosch en neemt, met nog twee wedstrijden te gaan, de leiding in de tweede periode over. De Limburgers rekenden in eigen huis af met FC Volendam. De tumultueuze openingsfase leverde twee goals binnen acht minuten op: Mart Remans maakte zijn eerste goal in het betaald voetbal, maar Cas Peters maakte direct daarna gelijk vanaf de stip. De wedstrijd werd na rust beslist door Gyliano van Velzen, die tegen zijn oude club de winnende 2-1 aantekende.