Algemeen directeur Edwin van der Sar met Slop (links) en Arisz

Driessen: Ajax-directeur liep boos weg na vergadering: Mij zie je niet meer!

Driessen: Ajax-directeur liep boos weg na vergadering: "Mij zie je niet meer!"

14-12-2018 23:11 Laatste update: 23:17
63

Het besluit van financieel directeur Jeroen Slop om Ajax te verlaten, is niet geruisloos verlopen, stelt Telegraaf-journalist Valentijn Driessen vrijdagavond bij Veronica Inside. Slop werkte al sinds 1998 bij Ajax, maar zal aan het einde van het seizoen vertrekken uit de Johan Cruijff Arena.

In het statement van Ajax viel te lezen dat voor Slop 'de tijd was gekomen om andere dingen te doen.' "Er wordt gecommuniceerd over een andere uitdaging, maar het gaat echt met slaande deuren", vertelt Driessen vrijdagavond bij VI. "Er loopt daar een operationeel directeur, Rutger Arisz. Die is daar de macht aan het overnemen. Er was laatst een bespreking met alle directeuren, daar ging hij Jeroen Slop even vertellen wat hij verkeerd deed en wat er anders moest."

Slop was daar echter niet van gediend, laat de chef voetbal van De Telegraaf weten. "Hij zit er al twintig jaar en de balans klopt ieder jaar. Hij is weggelopen van de vergadering en hij riep: mij zie je niet meer terug!" De raad van commissarissen koos vervolgens de zijde van Arisz, tot verbazing van Driessen. "Op de werkvloer kotsen ze hem uit, maar blijkbaar valt hij bij de RvC goed in het pulletje."