'PSV zal snel de punten op willen halen. Dan denk ik: zo makkelijk gaat dat niet'

'PSV zal snel de punten op willen halen. Dan denk ik: zo makkelijk gaat dat niet'

15-12-2018 10:17
92

Heracles Almelo-aanvoerder Tim Breukers kijkt uit naar de thuiswedstrijd tegen PSV van zaterdagavond. De Eindhovenaren hebben net de Champions League-wedstrijd tegen Internazionale achter de rug en dat kan volgens de rechtsback een rol gaan spelen.

Breukers denkt terug aan de ontmoeting van 19 september 2015: toen zag hij vanaf de bank hoe PSV, vier dagen na de 2-1 zege op Manchester United, met dezelfde cijfers onderuitging in het Polman Stadion. "Je kunt topploegen het best treffen in het begin van de competitie, als ze nog niet zo goed op elkaar zijn ingespeeld. Of voor of na een Europese wedstrijd", vertelt hij aan TC/Tubantia. De Eindhovenaren staan dan ook niet te trappelen voor de busreis richting Almelo, vermoedt Breukers. "Ik denk dat PSV vooral de schade beperkt wil houden en snel de drie punten op wil halen."

Dit zorgt voor extra motivatie bij Breukers en zijn ploeggenoten. "Het geeft mij een boost, zo van: zo makkelijk gaat dat niet. Wij zijn een stugge tegenstander in eigen huis. Als PSV een lijstje mag maken met ploegen tegen wie ze graag spelen, denk ik niet dat we bovenaan staan", denkt de 31-jarige back. "Op een goede dag kunnen we van PSV winnen, een enorm cliché, maar waar."

Heracles en PSV trappen zaterdagavond om 19.45 uur af in Almelo.