Sneijder zet vraagtekens bij 'enorme stap' Frenkie de Jong: 'Weet ik echt niet'

Sneijder zet vraagtekens bij 'enorme stap' Frenkie de Jong: 'Weet ik echt niet'

16-12-2018 14:51
16

In gesprek met de Spaanse krant AS vraagt Wesley Sneijder zich dit weekend hardop af of Frenkie de Jong al klaar is voor een transfer naar de absolute top. Onder meer FC Barcelona wordt al maanden gelinkt aan de middenvelder van Ajax en het Nederlands elftal. 

"De Jong heeft veel kwaliteit, maar ik durf niet te zeggen of hij klaar is voor Barça", wordt Sneijder, zelf oud-speler van Real Madrid, geciteerd. "De stap naar Spanje zou enorm zijn. Zelf wist ik dat ik zeker vijf seizoenen in Nederland wilde spelen, ook om ervaring op te doen in de Champions League, vòòrdat ik naar een club als Real zou gaan. (...) Ik weet echt niet of hij en Matthijs de Ligt nu klaar zijn voor een club als Barcelona."

Ruud Gullit denkt wél dat De Jong er goed aan doet om komende zomer de stap te maken. "Het voetbal in Spanje past goed bij hem, al gaan er nu geruchten dat Paris Saint-Germain een bod op hem heeft uitgebracht."

De Premier League is op het lijf van De Ligt geschreven, vindt Gullit daarnaast. "De Ligt doet het erg goed en zou met zijn fysieke kwaliteiten uitstekend passen in het Engelse voetbal."

Lees ook: 'Kan Paris Saint-Germain zomaar 75 miljoen uitgeven aan De Jong? Natuurlijk niet'

No Poll