Verslagen Buijs analyseert Groningen-probleem: Als ik Anco Jansen zie lopen..

Verslagen Buijs analyseert Groningen-probleem: "Als ik Anco Jansen zie lopen.."

16-12-2018 21:42 Laatste update: 22:11
32

Danny Buijs kan niet geloven dat zijn FC Groningen de drie punten in de slotfase uit handen gaf tegen FC Emmen. Na de 1-0 van Mimoun Mahi in de 88e minuut leek de klus geklaard, maar uiteindelijk werd het nog 1-2. Buijs is niet blij met de persoonlijke fouten voorafgaand aan de tegengoals. 

"Het kan eigenlijk niet op dit niveau, maar het gebeurt. Jeugdige fouten worden gewoon afgestraft op dit niveau", zegt Buijs tegen de NOS. "Je kunt wedstrijden verliezen, maar als je in de 88e minuut op 1-0 komt, moet je een bepaalde volwassenheid en voetbalslimheid hebben om die wedstrijd over de streep te trekken."

"We hebben in die paar minuten alles fout gedaan. Een centrale verdediger die zomaar het duel aanging terwijl de middenvelder het duel aan kon gaan. Al zou de middenvelder het duel verliezen, kan hij (de verdediger, red.) daarachter de tweede bal opvangen. Er ontstond een gat waar de spits (Pedersen, red.) inliep, hij schoot hem binnen. Bij de tweede goal liepen er al twee achteruit voor de bal getrapt was. Daardoor was het geen buitenspel. Dat soort fouten wordt genadeloos afgestraft."

Buijs weet niet of maatregelen nemen zin heeft. "Wat voor maatregelen moet je nemen? Feit is dat we een heel jonge ploeg hebben. We hebben jonge jongens met weinig ervaring. Dit soort fouten wordt dan gemaakt. Als ik Anco Jansen (FC Emmen, red.) zie lopen..De ervaring maakt hem de speler die hij is."