VP's Elftal van de week: Bergwijn, Ajax-drietal én twee man van stuntploeg Fortuna

VP's Elftal van de week: Bergwijn, Ajax-drietal én twee man van stuntploeg Fortuna

Gepubliceerd: maandag 17 december 2018 om 09:00ma 17-12-2018 om 09:00

Hattrickhelden Hakim Ziyech en Daley Blind mogen natuurlijk niet ontbreken in VP's Elftal van de Week. Naast Ajax (8-0 tegen De Graafschap) legde ook PSV in speelronde zestien een formidabele wedstrijd op de mat. Heracles Almelo kreeg met 4-0 klop. De meest imponerende prestatie werd geleverd door Fortuna Sittard, dat met 2-0 won in De Kuip. 

Alexei Koselev (Fortuna Sittard)
Een indrukwekkende eerste seizoenshelft van Fortuna werd zondag bekroond met een fraaie overwinning op Feyenoord. Dat de Limburgers in De Kuip de nul hielden, was voor een groot deel te danken aan de uitstekend keepende Koselev. 

Noussair Mazraoui (Ajax)
Wat maakt Mazraoui dit seizoen toch een bijzondere ontwikkeling door. In de geoliede machine die Ajax heet, staat de rechtsback niet alleen defensief zijn mannetje, ook op de helft van de tegenstander wordt hij steeds belangrijker. Tegen De Graafschap scoorde Mazraoui én leverde hij een assist. 

Daley Blind (Ajax)
Zelden vertoond, een verdediger die in een halfuur drie goals maakt. Blind zal het thuisduel van Ajax met De Graafschap waarschijnlijk nooit meer vergeten. 

Angelino (PSV)
Misschien wel dé revelatie van dit PSV. Angelino blijft non-stop gáán op de linkerflank en levert de ene na de andere fraaie voorzet af. In Almelo, waar koploper PSV zaterdag met 4-0 won, was de Spaanse back één van de betere spelers. 


Simon Gustafson (FC Utrecht)
FC Utrecht doet het al weken prima en dat is mede te danken aan de blakende vorm waarin Gustafson verkeert. De Zweed ontwikkelt zich tot grote regisseur op het middenveld. Op bezoek bij sc Heerenveen (2-3 winst voor Utrecht) speelde hij haast foutloos. 

Hakim Ziyech (Ajax)
Net als Blind tekende ook Ziyech tegen De Graafschap voor drie doelpunten. Voor de Marokkaanse stilist betekende het de eerste hattrick uit z'n carrière. Ziyech speelde een weergaloze wedstrijd. Naast z'n doelpunten was de linkspoot ook goed voor tal van geniale passes. 

Lars Hutten (Fortuna Sittard)
Groot applaus voor Fortuna, dat met zeer bescheiden middelen een wereldprestatie levert: 16 gespeeld, 19 punten, plek 10. Op bezoek bij Feyenoord verrasten de Limburgers vriend en vijand door met 2-0 te winnen; Hutten bekroonde een sterk duel met de openingstreffer. 


Lex Immers (ADO Den Haag) 
Tegen een onthutsend zwak Willem II speelde Immers een van zijn betere wedstrijden van het seizoen. Na de pauze tekende de ras-Hagenaar voor zowel de 0-2 als de 0-3. Zo'n ruime zege had ADO even nodig. 

Martin Odegaard (Vitesse)
Tijdens de eerste weken van het seizoen kwam het er niet altijd uit, maar wat speelt Odegaard inmiddels de pannen van het dak! Tegen het stugge VVV-Venlo was de huurling van Real Madrid zaterdag de grote uitblinker. Hij schoot de 1-0 zéér fraai binnen. 


Nicklas Pederen (FC Emmen)
Wat een moment om je eerste doelpunten van het seizoen te maken: Pedersen viel na de pauze in voor Emmen, uitgerekend tegen z'n oude club FC Groningen, en bezorgde de gasten hoogstpersoonlijk een spectaculaire overwinning door in de 88e en 93e minuut te scoren. 

Steven Bergwijn (PSV)
Bij De Telegraaf werd Bergwijn zelfs vergeleken met superster Romario, zó goed speelde hij zaterdag op het kunstgras van Heracles. De 1-0 die de aanvaller maakte, en dan met name de voetbeweging waarmee hij Stephen Sama volledig het bos instuurde, was inderdaad van buitengewone schoonheid. Met acht treffers en zeven assists is de 21-jarige Bergwijn bezig aan een sensationeel goed seizoen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie vond jij de beste speler van speelronde 16?

Koselev
5%
Mazraoui
2%
Blind
15%
Angelino
4%
Immers
3%
Hutten
3%
Ziyech
34%
Gustafson
5%
Odegaard
4%
Pedersen
3%
Bergwijn
22%
Iemand anders, namelijk...
1%
(1192 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws