Dost helpt Keizer aan zesde overwinning na knappe comeback Sporting

16-12-2018 23:08 Laatste update: 23:48
22

Sporting Portugal blijft maar goed presteren onder Marcel Keizer. Het leek zondagavond tegen Nacional Madeira even mis te gaan, maar in de tweede helft kwam alles goed: 5-2.

Keizer won zijn eerste vijf wedstrijden bij Sporting, maar de zesde leek verloren te gaan. Na 25 minuten stonden de bezoekers al op een 0-2 voorsprong, waardoor een nederlaag steeds dichterbij kwam. Bas Dost bracht de spanning tien minuten later via de penaltystip terug: 1-2.

De tijd begon in de tweede helft te dringen voor Sporting. De Portugese topclub had de overhand, maar sprong slordig om met de kansen, tot frustratie van Dost. De gelijkmaker viel twintig minuten voor tijd en werd gemaakt door Bruno Fernandes, waarna Jérémy Mathieu vijf minuten later de 3-2 op het scorebord schoot.

Dost besliste de wedstrijd een paar minuten voor tijd met zijn tweede treffer van de avond. Fernandes maakte in blessuretijd zijn tweede treffer van de avond en bepaalde de eindstand op 5-2. De achterstand van Sporting op koploper FC Porto blijft twee punten.