Kieft: 'Die supporters haten Ajax echt, maar daar kunnen ze nu beter mee omgaan'

Kieft: 'Die supporters haten Ajax echt, maar daar kunnen ze nu beter mee omgaan'

16-12-2018 23:56
151

Wim Kieft verwacht volgende week zondag een hete middag voor Ajax, waarin FC Utrecht de tegenstander is. Het lukt de Amsterdammers bijna nooit om punten mee naar huis te nemen en de sfeer is vaak vijandig te noemen.

Ajax won de afgelopen tien jaar slechts één keer in Utrecht, waardoor de club uit de Domstad een grote angstgegner is. Vorig jaar werd het 0-0. Het jaar daarvoor werd er onder Peter Bosz een benauwde 0-1 overwinning geboekt. "Dit is een van de weinige wedstrijden die invloed gaan hebben op de titelrace", zegt Kieft bij Rondo van Ziggo Sport.

"Wat Utrecht altijd heeft gedaan is heel fysiek spelen. Die supporters haten Ajax echt. Het is een heel hectische, overspannen en opgefokte sfeer, maar het Ajax van nu kan daar wat beter mee omgaan."

Henk Spaan denkt dat Utrecht vandaag de dag uit een ander vaatje kan tappen. "Ajax brengt nu ook heel veel lichamelijke kracht mee. De Ligt is bijna niet meer in te tomen. Utrecht moet het nu niet meer hebben van fysieke kracht. Emanuelson is een technische speler, Gustafson en Tannane zijn dat ook. Het is allemaal op voetbal gebaseerd."

No Poll