'Oude Chinese bekende meldt zich, Barcelona kan weer winstgevende deal afsluiten'

'Oude Chinese bekende meldt zich, Barcelona kan weer winstgevende deal afsluiten'

17-12-2018 09:57
13

FC Barcelona kan Malcom na een half jaar al met winst verkopen, meent AS. Volgens de Spaanse sportkrant heeft de Chinese club Guangzhou Evergrande liefst 65 miljoen euro over voor de van AS Roma overgekomen vleugelaanvaller.

Volgens 'diverse bronnen rondom Camp Nou' heeft de Primera Division-koploper zelfs al een bod ontvangen vanuit China. Of FC Barcelona de man van veertig miljoen met meer dan de helft winst wil verkopen, is echter nog maar de vraag. Malcom kwam dit seizoen tot slechts 97 competitieminuten, maar trainer Ernesto Valverde lijkt tevreden te zijn over de Braziliaan. De zaakwaarnemers van de buitenspeler hullen zich vooralsnog in stilzwijgen.

De Catalanen hebben op financieel gebied overigens goede ervaringen met Guangzhou Evergrande. Barça haalde de Braziliaan Paulinho in de zomer van 2017 weg bij de Chinese topclub en legde daarvoor veertig miljoen euro op tafel. Een jaar later werd de controleur echter weer opgehaald door hetzelfde Guangzhou, dat vijftig miljoen overhad voor de verloren zoon.