De Ligt: 'Heel trots dat ik net als Messi met deze prijs in mijn handen sta'

De Ligt: 'Heel trots dat ik net als Messi met deze prijs in mijn handen sta'

17-12-2018 10:10
43

Matthijs de Ligt is trots op het winnen van de Golden Boy Award, de prijs voor grootste talent van het jaar. Dat de Ajax-aanvoerder pas de eerste verdediger is die aan het langste eind trekt in de verkiezing, maakt het extra speciaal.

"Ik ben heel blij en erg trots dat ik deze prijs heb gewonnen, zeker als je kijkt naar de spelers die eerder hebben gewonnen", zegt de negentienjarige De Ligt tegen Tuttosport, dat de Golden Boy Award sinds 2003 uitreikt. "Het is bijna ongelooflijk dat ik mezelf in een rijtje mag noemen met Paul Pogba, Kylian Mbappé, Lionel Messi en Rafael van der Vaart."

"Er staan alleen maar grote namen op de lijst, maar Messi springt er voor mij wel echt uit. Ik ben heel trots dat ik straks, net als hij dertien jaar geleden, met de prijs in mijn handen sta", aldus De Ligt, die na Van der Vaart in 2003 de tweede Nederlander is die de Golden Boy Award wint. Hij is bovendien de eerste verdediger die de prijs in ontvangst mag nemen.

"Wetende dat er voorheen alleen middenvelders en aanvallers hebben gewonnen, maakt deze prijs voor mij extra speciaal", stelt De Ligt. "Er zijn veel mensen om me heen die me hebben geholpen de laatste tijd en daarom is deze prijs ook voor hen." De trofee wordt maandagavond tijdens een gala in Turijn uitgereikt.

No Poll