'Cillessen moet vertrekken bij Barça, hij is een van beste 10 keepers ter wereld'

'Cillessen moet vertrekken bij Barça, hij is een van beste 10 keepers ter wereld'

17-12-2018 11:04
38

Ronald de Boer adviseert Jasper Cillessen om te vertrekken bij FC Barcelona. De doelman van het Nederlands elftal speelt in Camp Nou tweede viool, achter Marc-André Ter Stegen.

"Het zou mooi zijn als Jasper vaker kan spelen. Het probleem is dat hij een andere geweldige keeper voor zich heeft", stelt De Boer in gesprek met AS. "Hij moet minstens 25 à 30 wedstrijden per jaar spelen. Daarom moet hij naar een andere club vertrekken, want ik geloof dat hij een van de beste tien keepers ter wereld is."

Cillessen staat er goed op, nadat hij onlangs onder meer in het Champions League-duel met Tottenham Hotspur indruk maakte. "Hij besloot als back-up bij Barça te blijven, maar hij krijgt nu ongetwijfeld een goede kans om te vertrekken en ik denk dat hij dat moet doen. Maar het is zijn beslissing", aldus De Boer.

De Ligt en De Jong
Met Ajacieden Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong staan twee andere Nederlanders ook volop in de belangstelling. Volgens De Boer zijn het 'exceptionele spelers'. "Meerdere grote clubs zitten achter ze aan, maar ze moeten rustig blijven en wachten tot het eind van het seizoen. Ze hebben zich geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League en worden steeds beter."

"Ik denk dat ze klaar zijn om een stap omhoog te zetten", stelt de oud-international. "En voor zowel een club als een speler is het moeilijk om 'nee' te zeggen als er een aanbod van 75 miljoen euro binnenkomt", verwijst hij naar het vermeende bod van Paris Saint-Germain.

No Poll