'Druk op Mourinho neemt steeds meer toe: Portugees mag nog wel aanblijven'

'Druk op Mourinho neemt steeds meer toe: Portugees mag nog wel aanblijven'

17-12-2018 11:45
19

José Mourinho hoeft ook na de 3-1 nederlaag in de Premier League-topper tegen Liverpool niet meteen te vrezen voor zijn baan. De leiding van Manchester United lijkt nog niet van plan de Portugese manager te ontslaan.

Dat meldt The Guardian maandag. Mourinho beleeft een rampzalige start van het seizoen van Mourinho. The Mancunians, die zesde staan, hebben nu al een achterstand van negentien punten op koploper Liverpool. Bovendien heeft nummer vier Chelsea elf punten mee. Die plek is belangrijk met het oog op plaatsing voor de Champions League.

Volgens de kwaliteitskrant neemt de druk op Mourinho alleen maar toe, maar mag hij voorlopig nog wel blijven zitten. Boulevardkrant The Sun schreef zondag dat liefst negentig procent van de selectie het vertrouwen in The Special One helemaal kwijt is. Ook de stafleden zouden hem liever vandaag dan morgen zien vertrekken.

Mourinho meent dat zijn spelers niet opgewassen waren tegen de intensiteit van Liverpool. "Robertson, Mané, Salah, Wijnaldum, Keïta, Fabinho: ze zijn fysiek sterk, maar ze zijn daarbovenop technisch ook nog eens goede spelers. Ik heb veel technisch goede spelers, maar we hebben niet veel spelers die met zo'n intensiteit kunnen spelen."