Ajax-fans kunnen tickets voor achtste finale boeken: UEFA stelt onderzoek uit

Ajax-fans kunnen tickets voor achtste finale boeken: UEFA stelt onderzoek uit

Gepubliceerd: maandag 17 december 2018 om 11:52ma 17-12-2018 om 11:52

Laatste update: maandag 17 december 2018 om 12:10ma 17-12-2018 om 12:10

De fans van Ajax kunnen na de Champions League-loting maandag de tickets boeken voor de duels in de achtste finale. De UEFA heeft het onderzoek naar de ongeregeldheden voor, tijdens en na het treffen bij AEK Athene uitgesteld tot begin februari.

Ajax meldt op de clubwebsite dat de uitspraak zelfs nog later wordt verwacht. 'Dat betekent dat de voorwaardelijke straf (een uitwedstrijd zonder publiek) die Ajax al eerder kreeg, in ieder geval niet van toepassing is op de achtste finales van de Champions League', schrijven de Amsterdammers.

In Athene liep het op 27 november helemaal uit de hand toen het Ajax-vak werd bestookt met vuurwerk door hooligans van AEK. Hoewel ook de rol van de Ajax-aanhang wordt onderzocht, stelde algemeen directeur Edwin van der Sar al dat die in zijn ogen onschuldig is.

"De politie stond toe dat ons vak meerdere keren werd aangevallen door bewapende Griekse fans. Iedereen heeft kunnen zien dat zij vrij spel hadden om vuurwerk en andere projectielen ons vak in te gooien. De politie richtte zich alleen op onze fans en nauwelijks op de Grieken. Charges uitvoeren in een vol vak is levensgevaarlijk, maar toch werd het gedaan", zei Van der Sar tegen het ANP.

De loting voor de achtste finale van de Champions League is maandag om 12.00 uur en is rechtstreeks te volgen in ons liveblog.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws