Prachtig affiche voor Ajax: Amsterdammers nemen het op tegen Real Madrid

Prachtig affiche voor Ajax: Amsterdammers nemen het op tegen Real Madrid

17-12-2018 12:17 Laatste update: 13:02
321

Ajax neemt het in de achtste finale van de Champions League op tegen Real Madrid. Dat wees de loting in Nyon maandag uit.

Het team van Erik ten Hag speelt woensdag 13 februari thuis, de return is op dinsdag 5 maart. De aanvangstijden worden later bekend gemaakt. Ajax ontloopt Borussia Dortmund, FC Barcelona, FC Porto, PSG, Manchester City en Juventus.

Ajax bereikte de achtste finale door in Groep E van de Champions League als tweede te eindigen achter Bayern München, maar voor Benfica en AEK Athene. De ploeg van coach Erik ten Hag is dit Europese seizoen nog ongeslagen. Ajax won tweemaal van AEK, speelde twee keer gelijk tegen Bayern en de duels met Benfica leverden een zege en een remise op. Voor Ajax is het de eerste keer sinds het seizoen 2005/'06 dat het deelneemt aan de knock-outfase van de Champions League. 

Ajax kon in Nyon bijna uitsluitend Europese grootmachten loten, afgezien van FC Porto. Het werd Real Madrid, dat de laatste drie edities van het miljardenbal won. Achtereenvolgens werden Atlético Madrid, Juventus en Liverpool in de finale verslagen. Dat gebeurde wel met Cristiano Ronaldo. Zonder de Portugese ster worstelt de Koninklijke dit seizoen met zijn vorm. Blikvangers zijn Gareth Bale, Sergio Ramos, Luka Modric en Karim Benzema.

Andere topaffiches zijn Juventus - Atlético Madrid, Paris Saint-Germain tegen Manchester United en Bayern München - Liverpool.

De loting:
Manchester City - Schalke 04
Juventus - Atlético Madrid
Paris Saint-Germain - Manchester United
Borussia Dortmund - Tottenham Hotpsur
FC Barcelona - Olympique Lyon
FC Porto - AS Roma
Real Madrid - Ajax
Bayern München - Liverpool