Update: 'Barcelona gaat contract opnieuw geblesseerde Vermaelen niet verlengen'

Update: 'Barcelona gaat contract opnieuw geblesseerde Vermaelen niet verlengen'

Gepubliceerd: dinsdag 18 december 2018 om 08:58di 18-12-2018 om 08:58

Thomas Vermaelen en blessures lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden. De verdediger van FC Barcelona mocht tegen Levante (0-5) weer eens in de basis beginnen, maar werd in de tweede helft gewisseld en is opnieuw geblesserd.

Artur verving de Rode Duivel kort na rust van de gewonnen competitiewedstrijd. FC Barcelona heeft in een officiële verklaring laten weten dat de centrale verdediger een spierscheur heeft in zijn rechterkuit. Daardoor is Vermaelen ongeveer een maand uitgeschakeld.

De oud-Ajacied, die ook bij Arsenal en AS Roma onder contract stond, komt dit kalenderjaar dus niet meer in actie voor de Catalanen. De oud-Ajacied kampt al bijna heel zijn carrière met blessures. Ook dit seizoen brengt Vermaelen voornamelijk door in de lappenmand. De Rode Duivel speelde pas drie competitiewedstrijden voor Barcelona. Daarnaast kwam hij één keer in de beker en tweemaal in de Champions League in actie.

Update 18-12, 08.45: De komende weken zal Vermaelen niet meer in actie komen voor FC Barcelona en daarna begint hij aan zijn 'afscheidstournee' bij Barça. Volgens Het Laatste Nieuws gaat Barcelona het aflopende contract van Vermaelen niet verlengen. Mogelijk keert de Rode Duivel terug naar de Premier League.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws