Drenthe: 'Ik geloof dat Ajax kanshebber is om de Champions League te winnen'

Drenthe: 'Ik geloof dat Ajax kanshebber is om de Champions League te winnen'

17-12-2018 17:03
90

Ajax is in de achtste finales van de Champions League absoluut niet kansloos tegen Real Madrid. Dat stelt Royston Drenthe, oud-speler van de Spaanse grootmacht. Ook Drenthe ziet dat Real een uiterst pover seizoen doormaakt. 

In gesprek met het Algemeen Dagblad noemt Sparta-routinier Drenthe de koppeling van Ajax aan Real 'interessant'. "Omdat ik kansen zie voor Ajax. Ajax is in goeden doen, Real niet zo. Dit is voor Ajax het ideale moment om Real uit de Champions League te knikkeren."

"Ik ben een echte Rotterdammer, maar kan wel objectief naar andere clubs kijken. En die jongens van Ajax hebben hun zaakjes gewoon goed voor elkaar. Sterker: zij zijn de jongens die het voor ‘ons’ doen in Europa, zij laten het voor Nederland zien. Daar kun je alleen maar heel veel respect voor hebben", vervolgt hij.

Drenthe heeft een hoge pet op van Ajax, blijkt. "Ik ga niet roepen dat Ajax de Champions League wint. Maar eerlijk? Ik geloof wel dat ze een kanshebber zijn, ja. Kijk, ik ben een jongen die kan genieten van fantastisch voetbal. Door welke club dat ook gespeeld wordt. En Ajax speelt gewoon fantastisch voetbal. Dan verdienen ze ook de credits. Ja toch?"

Lees ook: Weg kwijt zonder Ronaldo en heftig programma: waarom Ajax van Real kan winnen

No Poll