Horrordebuut in Amsterdam: 'Dat uitgerekend ik hem opvolg, is heel pijnlijk'

Horrordebuut in Amsterdam: 'Dat uitgerekend ik hem opvolg, is heel pijnlijk'

Gepubliceerd: dinsdag 18 december 2018 om 10:47di 18-12-2018 om 10:47

Laatste update: dinsdag 18 december 2018 om 10:49di 18-12-2018 om 10:49

Als keeper debuteren in de Eredivisie met een 8-0 nederlaag bij Ajax: Agil Etemadi maakte het afgelopen zondag mee onder de lat van De Graafschap. De Gelderlander zocht uit dat Ad Raven in 1977 (!) de laatste keeper was die bij zijn basisdebuut op het hoogste niveau minimaal acht keer moest vissen. 

"Dat uitgerekend ik hem na zoveel jaren opvolg, is heel pijnlijk. Mensen zullen mijn basisdebuut bij De Graafschap altijd blijven herinneren als de 8-0 in de Arena", aldus Etemadi in gesprek met de krant. 

"Ik heb mijn best gedaan om zoveel mogelijk ballen tegen te houden, maar Ajax was vele malen beter. Zij zijn van wereldniveau. In enkele fases hielden we aardig stand, maar na een uur ging het heel hard en vloog bijna alles erin. De ene goal was nog mooier dan de andere."

Etemadi verrichtte tegen Ajax nota bene negen reddingen. De meegereisde fans uit Doetinchem klapten na de wedstrijd dan ook voor de goalie. "Veel mensen in mijn omgeving vonden dat ik goed gespeeld had. Dat is leuk om te horen, maar ik koop er niets voor."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws