De Boer: 'Dat is nadelig voor Ajax, want Real Madrid zal daar álles aan doen'

De Boer: 'Dat is nadelig voor Ajax, want Real Madrid zal daar álles aan doen'

18-12-2018 11:52
47

Ronald de Boer is héél benieuwd naar de Champions League-clash tussen Ajax en Real Madrid. Maandag werden de twee topclubs aan elkaar gekoppeld in de achtste finale van het toernooi. Dat de ploeg van Santiago Solari aan een rampzalig seizoen bezig is, hoeft niet perse een voordeel te zijn, stelt De Boer. 

"Real steekt niet in de grootste vorm, maar in 2019 kunnen zij zich versterkt of herpakt hebben. Slechter dan nu, kan eigenlijk niet in Madrid. Dat is nadelig voor Ajax, want zij zullen er alles aan doen om na de winterstop beter voor de dag te komen", zegt de analist in gesprek met Voetbal Inside

In 1995 kwam De Boer zélf met Ajax in actie tegen De Koninklijke. In Madrid kregen de Amsterdammers zowaar een applaus van het thuispubliek na een imponerende 2-0 zege. "Wij hadden toen misschien meer specifieke kwaliteiten, zoals diepte en snelheid voorin. Wij konden naast goed voetballen ook een messcherpe counter plaatsen. En we hadden overal een oplossing voor. Ik betwijfel of dat ook voor dit Ajax geldt."

Overgangsjaar
De Boer denkt dat Ajax kans maakt tegen Real, dat al drie keer op rij de Champions League won. "Ajax kan het in deze vorm elke tegenstander lastig maken. Ook Real Madrid, dat net als Bayern München een soort overgangsjaar lijkt te hebben. Eerst maar eens thuis een resultaat neerzetten."

Of ook het team van trainer Erik ten Hag applaus krijgt in Madrid? "Daar hopen veel mensen op, uit chauvinistisch oogpunt. Dat snap ik best, want ook ik kan echt van dit Ajax genieten. Maar in het buitenland zullen 98 van de 100 mensen zeggen, dat Real doorgaat."

Lees ook: Perez lacht om optimistische Driessen: 'Real Madrid een droomloting... Te grappig'