Breaking news

De Telegraaf: Ajax wil Blind belonen, nieuw contract voor routinier ligt klaar

'Pijnlijk' vertrek aanstaande bij Heerenveen: 'Avontuur in binnen- of buitenland'

'Pijnlijk' vertrek aanstaande bij Heerenveen: 'Avontuur in binnen- of buitenland'

Gepubliceerd: dinsdag 18 december 2018 om 17:18di 18-12-2018 om 17:18

Pelle van Amersfoort koerst definitief af op een vertrek bij sc Heerenveen. De aanvallende middenvelder van de Friese club bevestigt dat in gesprek met het Noordhollands Dagblad. 

"Ik heb wel een contract aangeboden gekregen, maar we kwamen er niet uit", legt Van Amersfoort (22) uit. "Mijn contract loopt aan het einde van het seizoen af, vanaf 1 januari kan ik rechtstreeks met een club praten. Hopelijk volgt er een mooi avontuur in binnen- of buitenland."

Afgelopen zomer was er al even sprake van een afscheid. Een transfer ging toen niet door. "Omdat er naast Sam Lammers geen tweede spits was, kon ik uiteindelijk toch blijven."

Roorda
In zijn wekelijkse column in de Leeuwarder Courant schreef oud-prof Geert-Arend Roorda dinsdag over Van Amersfoort. Hij sprak van een 'pijnlijke' situatie. 'Een vertrek van zo’n talentvolle speler én exponent van de eigen opleiding staat haaks op de filosofie van de club', aldus Roorda.  

'Het helpt ook niet echt mee dat de technische staf nogal inconsequent omspringt met Van Amersfoort. Van weg mogen in de zomer tot een basisplaats, om vervolgens als tribuneklant of bankzitter te mogen figureren. Daar word je als voetballer niet gelukkig van.'

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws