Manchester City ten koste van Leicester City naar halve finale League Cup

18-12-2018 22:49
8

Manchester City staat in de halve finale van de League Cup. Leicester City wist in eigen huis een penaltyserie af te dwingen, maar verprutste die vervolgens volledig. Na negentig minuten spelen stond het 1-1.

City zat al vroeg op rozen en kwam na iets meer dan een kwartier op 0-1 door Kevin De Bruyne, die afgelopen weekend tegen Everton al zijn rentree maakte voor The Citizens en tegen Leicester al vroeg zijn waarde bewees. City bleef daarna jagen op de 2-0, maar de defensie van Leicester maakte diverse pogingen van onder meer Sergio Agüero onschadelijk.

In de tweede helft leek het een kwestie van tijd voordat City de wedstrijd zou beslissen, maar uit het niets maakte Leicester gelijk. Marc Allbrighton liep goed vrij, controleerde een pass van 35 meter knap en haalde in het strafschopgebied snoeihard uit: 1-1. In de League Cup wordt er na een gelijke stand niet verlengd, waardoor beide ploegen zich na negentig minuten mochten voorbereiden op strafschoppen.

Daarin toonde Leicester zich op zijn zachtst gezegd niet heel gelukkig. Van de vier strafschoppen misten The Foxes er maar liefst drie. Harry Maguire benutte zijn eerste penalty, maar al zijn collega's misten vervolgens. Voor City faalde alleen Raheem Sterling met een panenka, waardoor de ploeg van Pep Guardiola zich plaatst voor de halve finale van de League Cup.