Felle discussie Van Bommel met Ten Hag: 'Dan zit je op 35 miljoen euro, of niet?'

Felle discussie Van Bommel met Ten Hag: 'Dan zit je op 35 miljoen euro, of niet?'

19-12-2018 06:55 Laatste update: 08:54
218

Tijdens een door Voetbal International georganiseerd gesprek tussen bondscoach Ronald Koeman en de trainers van de topclubs uit de Eredivisie belandden Mark van Bommel (PSV) en Erik ten Hag (Ajax) volgens het magazine in een 'felle' discussie. De twee werden het niet eens over hun selecties. 

Van Bommel opperde dat Ajax een sterkere en bredere selectie heeft dan de huidig koploper. "Ajax haalt twee spelers uit Engeland voor elk zeventien miljoen euro. Dat kunnen wij niet. (...) De druk ligt bij jullie, dat is ook heel normaal als je zoveel investeert. Maar wij willen natuurlijk ook kampioen worden en die druk leggen wij onszelf op."

Ten Hag ging direct in de tegenaanval. "Die lat kun jij voor ons niet leggen, want jullie hebben meer geïnvesteerd dan wij. Romero was de eerste, voor – ik geloof – tien miljoen, dan Gutiérrez voor acht en Dumfries en Angeliño..."

"En Behich en Sainsbury, en dan nóg zitten we ver onder jullie. Jullie hebben er twee gekocht en dan zit je meteen al op 35 miljoen. Of niet?", reageerde Van Bommel op zijn beurt. "En laten we de salarissen van die spelers niet vergeten."

"Tadic heeft minder dan twaalf miljoen gekost, Blind ongeveer zeventien en Tagliafico was vier miljoen", aldus Ten Hag tenslotte.