Mundo Deportivo: 'geldwolf' Raiola sta-in-de-weg bij Barça-deal met Ajax

Mundo Deportivo: 'geldwolf' Raiola sta-in-de-weg bij Barça-deal met Ajax

19-12-2018 07:59
63

FC Barcelona vreest dat het in de strijd om Matthijs de Ligt niet kan opboksen tegen absolute topteams uit met name Engeland. Dat heeft voornamelijk te maken met de reputatie van Mino Raiola, sinds kort de zaakwaarnemer van de negentienjarige Ajacied. Mundo Deportivo meldt dat woensdag. 

De Ligt wordt zoals bekend al maanden gelinkt aan álle grote clubs in Europa. Naast Barça zijn ook onder meer Juventus, Bayern München en Manchester City in de markt voor de Oranje-international. Mundo Deportivo, dat vrijwel dagelijks schrijft over de belangstelling van Barcelona voor de Ligt en zijn Ajax-collega Frenkie de Jong, heeft vernomen dat de kampioen van Spanje problemen voorziet. Dat heeft te maken met Raiola. 

Nu de gewilde De Ligt de clubs voor het uitkiezen heeft en bovendien is benoemd tot grootste talent van Europa, kan de zaakwaarnemer van de stopper vragen wat-ie wil. Raiola sleepte in de voorbije jaren al megadeals binnen voor onder meer Zlatan Ibrahimovic en Paul Pogba. Ook nu gaat hij het onderste uit de kan (proberen te) halen - en Barça vreest dat het niet kan opboksen tegen kapitaalkrachtige ploegen als bijvoorbeeld Man City. 

Mundo Deportivo gelooft niet dat de transfersom die Ajax verlangt voor De Ligt een sta-in-de-weg is voor Barcelona, maar de salariseisen van de Oranje-international en 'geldwolf' Raiola zijn dat kortom wél.