PEC Zwolle en Van 't Schip 'in goed overleg' uit elkaar na bekernederlaag bij AZ

PEC Zwolle en Van 't Schip 'in goed overleg' uit elkaar na bekernederlaag bij AZ

Gepubliceerd: woensdag 19 december 2018 om 10:43wo 19-12-2018 om 10:43

Laatste update: woensdag 19 december 2018 om 11:39wo 19-12-2018 om 11:39

PEC Zwolle en trainer John van't Schip gaan per direct uit elkaar. De ploeg uit Zwolle vloog dinsdagavond uit de beker door een 5-0 nederlaag bij AZ Alkmaar en ook in de competitie loopt het stroef.

Volgens RTV Oost is Van 't Schip per direct ontslagen. Het nieuws is nog niet bevestigd door de club.

Update 10:44 uur: PEC Zwolle heeft het vertrek van de trainer inmiddels bevestigd via de officiële kanalen. Volgens PEC gaan club en trainer 'in goed overleg' uit elkaar. Volgens de club liggen 'de aanhoudende teleurstellende sportieve prestaties in 2018' ten grondslag aan de beslissing. 

Van 't Schip eindigde in zijn eerste seizoen in Zwolle op de negende plaats in de Eredivisie. Dit seizoen loopt het stroever: PEC staat na zestien wedstrijden op de vijftiende plek in de competitie. 

Assistent-trainer Gert Peter de Gunst staat vrijdag voor de groep wanneer PEC het opneemt tegen VVV-Venlo. Voor het begin van de tweede seizoenshelft wil de club een nieuwe trainer presenteren. 'PEC Zwolle dankt John van ‘t Schip voor zijn werkzaamheden en energie die hij in de club heeft gestoken en wenst hem succes in het verdere verloop van zijn carrière', sluit PEC het bericht op de website af.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws