Brands over 'totaal andere' Van Bommel: 'Hij wil zich overal mee bemoeien'

Brands over 'totaal andere' Van Bommel: 'Hij wil zich overal mee bemoeien'

19-12-2018 12:50 Laatste update: 12:54
68

Marcel Brands, voormalig technisch manager van PSV, denkt dat werken met Mark van Bommel anders zou zijn dan met Phillip Cocu. Van Bommel 'wil zich namelijk overal mee bemoeien', zegt Brands in gesprek met Voetbal International. 

In het Phillips Stadion vormde Brands jarenlang een succesvol tandem met Cocu. Beiden vertrokken afgelopen zomer, naar respectievelijk Everton en Fenerbahçe. Van Bommel werd benoemd tot opvolger van Cocu. "Hij is als mens totaal anders dan Phillip", stelt Brands.

"Mark zou me op een goede manier ook veel meer energie kosten, hij wil zich ook overal mee bemoeien. Soms is dat goed, soms wat minder. Toen ik er zat, kwamen er bijvoorbeeld geen spelers binnen die niet op de lijst stonden en die de scouting niet had gezien. Dat is nu voor het eerst wél gebeurd."

"Is ook een les van de wisseling van de wacht", vult Brands aan, die onder meer op vleugelverdediger Aziz Behich lijkt te doelen. Van Bommel kent de Australiër van de nationale ploeg. "Dat gaat John de Jong (opvolger van Brands, red.) geen tweede keer doen."