Fortuna Sittard nog steeds in de wolken: door in de beker ondanks 'rode' doelman

19-12-2018 21:37
22

Fortuna Sittard heeft de verrassende overwinning bij Feyenoord een passend vervolg kunnen geven. De nummer tien van de Eredivisie nam het drie dagen na de stunt in De Kuip op tegen SC Cambuur en knikkerden de Leeuwarders uit de KNVB Beker.

Met een op zes plekken gewijzigd elftal begon Fortuna voortvarend aan de wedstrijd. Hoewel Cambuur-middenvelder Robin Maulun met een getoucheerde voorzet de lat raakte, werd de wedstrijd bepaald door Fortuna. Mark Diemers miste een opgelegde kans op 1-0, maar Lisandro Semedo had van afstand wél succes.

Na de rust ging Fortuna op zoek naar de genadeklap. Diemers zette doelman Xavier Mous tot twee keer toe aan het werk en Andrija Novakovich miste van dichtbij en zag een treffer afgekeurd worden vanwege buitenspel. Lars Hutten leek de wedstrijd tien minuten voor tijd definitief in het slot te gooien met een rake kopbal, maar in de slotfase sloeg de vlam in de pan.

Invallerdoelman Aykut Özer kreeg het aan de stok met Karim Rossi, trapte na en moest met rood van het veld af. Alexei Koselev moest op zijn vrije avond nog aan de bak en kreeg in de negentigste minuut zelfs de 2-1 van Rossi om zijn oren. Cambuur rook bloed tijdens de hectische slotfase, waarin Finn Stokkers en Ruger Etten rood kregen na wéér een opstootje, maar Fortuna trok de overwinning over de streep.