Ten Hag verrast Onana met 'Krul-wissel': 'Ik wist het niet, hij is de baas'

Ten Hag verrast Onana met 'Krul-wissel': 'Ik wist het niet, hij is de baas'

20-12-2018 07:08
68

André Onana speelde ook tot zijn eigen verrassing een doorslaggevende rol in het voorkomen van bekeruitschakeling voor Ajax. De Kameroener had niet verwacht dat hij in zou vallen tegen Roda JC.

Ajax-trainer Erik ten Hag besloot Onana voor de penaltyreeks in te brengen voor Kostas Lamprou. Die 'Tim Krul-wissel' pakte goed uit. "Ik wist niet dat de trainer dit van plan was. De trainer keek naar me en zei: Ga een warming-up doen. Hij is de baas. Ik was verrast. Ik weet dat Kostas een goede keeper is, ook een penaltykiller", laat Onana weten in gesprek met FOX Sports.

De wissel pakte goed uit, want Onana stopte een penalty. "Het is geluk. Ik kies een kant. Soms heb je geluk dat je goede kant kiest, soms niet." De sluitpost is trots op zijn aandeel, maar blijft bescheiden. "Het is een belangrijke zege, we zijn blij. Maar het was ook mogelijk geweest zonder mij. Vandaag was het voor mij noodzakelijk om het team te helpen. Ik ben heel trots op wat ik heb gedaan."

Ten Hag sorteerde net als Louis van Gaal op het WK 2014 effect met zijn wissel. "Andre is natuurlijk een imposant figuur met een bepaalde reputatie bij strafschoppen, dus als je die mogelijkheid hebt, moet je hem benutten", stelt de oefenmeester.