De Wolf ziet groot verschil met Ajax en PSV: 'Dan melden de zeikerdjes zich'

De Wolf ziet groot verschil met Ajax en PSV: 'Dan melden de zeikerdjes zich'

20-12-2018 07:39
47

John de Wolf vindt dat er veel op het spel staat voor Feyenoord in het bekerduel met FC Utrecht donderdagavond. Het clubicoon waarschuwt de Rotterdammers voor uitschakeling.

"Anders is de club de rest van het seizoen een grijze muis, want dan hebben ze alleen nog de derde plaats om voor te voetballen", stelt de voormalig verdediger in gesprek met de NOS. Hij denkt desondanks niet dat trainer Giovanni van Bronckhorst al moet vrezen. "Ik bekijk en hoor alles natuurlijk van een afstand, maar ik bespeur vooralsnog weinig negativiteit over Van Bronckhorst."

"Pas als de spelers gaan klagen over de trainer, weet je dat het onrustig wordt. Maar die signalen krijg ik helemaal niet. Daar verandert een uitschakeling door FC Utrecht weinig aan", vervolgt De Wolf. "Vooraf was de doelstelling om zo lang mogelijk mee te doen om de titel. Daar moet de club nu al afstand van doen, maar dat is vooral omdat PSV en Ajax veel sterker zijn geworden. Ik had niet verwacht dat de kloof zo groot zou zijn."

Ook het grote aantal blessures is een contrast met de rivalen. "Moeten de belangrijke spelers op hun tenen lopen? Is er veel stress? Het is wel duidelijk dat dit een punt van aandacht is", stelt De Wolf. "Ik weet niet of dit nu ook geldt, maar het is een wet in de voetballerij dat iedereen erbij wil blijven zodra het goed gaat. Zodra het minder goed gaat, komen de pijntjes wat sneller en melden de zeikerdjes zich. Al heb ik vanaf de zijkant makkelijk lullen."