Lof voor Gustafson richting 'Feyenoord': 'Hij weet niet half hoe goed hij is'

Lof voor Gustafson richting 'Feyenoord': 'Hij weet niet half hoe goed hij is'

20-12-2018 08:15
39

Simon Gustafson was afgelopen zomer met zijn transfersom van rond een miljoen euro de topaankoop van FC Utrecht. Hij vindt steeds beter zijn draai in de Galgenwaard. De Zweed kijkt uit naar het weerzien met Feyenoord in de KNVB Beker.

"De Kuip is mijn thuis geweest. Het blijft speciaal voor mij om daar terug te keren", laat de 23-jarige Gustafson weten in De Telegraaf. De teleurstelling dat hij niet doorbrak bij Feyenoord, heeft hij achter zich gelaten. "Voor mij is dat iets uit het verleden. Er zitten altijd twee kanten aan een medaille. Je hebt de speler en je hebt de club. Om het een succes te laten worden, moeten beide partijen op dezelfde lijn zitten. Dat was duidelijk niet het geval."

"Daarom besloten we dat het beter was uit elkaar te gaan", vervolgt de middenvelder. "Maar ik heb geen negatief gevoel richting Feyenoord. Ik heb daar een mooie tijd gehad." Voor FC Utrecht was hij dit seizoen al goed voor vier goals en vier assists in de Eredivisie. "Ik denk dat Simon niet half weet hoe goed hij is", laat teamgenoot Urby Emanuelson weten. "Hij is een alleskunner op het middenveld. Simon is aan de bal fantastisch, heeft een goed schot, een geweldige pass en een fantastische dribbel." 

"Maar hij is ook een middenvelder die veel ballen verovert", aldus Emanuelson. "Daarnaast is het heel prettig dat je hem altijd in de dekking kan aanspelen. Je merkt dat hij nu groeit in zijn spel en dat is voor de ploeg fantastisch, omdat hij een speler is die door zijn klasse wedstrijden voor ons kan beslissen. Hij heeft dat extra's wat anderen niet hebben."