Update: KNVB ziet geen bewijs voor gokken van Odin '59-spelers in beker

Update: KNVB ziet geen bewijs voor gokken van Odin '59-spelers in beker

Gepubliceerd: maandag 6 mei 2019 om 16:26ma 06-05-2019 om 16:26

Laatste update: maandag 6 mei 2019 om 16:51ma 06-05-2019 om 16:51

De KNVB start een onderzoek naar spelers van Odin '59, die mogelijk gegokt hebben op eigen wedstrijden. De amateurs zouden geld hebben ingezet op een overwinning in hun eigen bekerwedstrijd tegen FC Emmen.

Dat meldt de NOS. 'Naar aanleiding van de betreffende beelden (in de uitzending van Nieuwsuur) heeft de aanklager de integriteitseenheid, die allebei onafhankelijk opereren, verzocht een onderzoek te starten', zo laat de KNVB in een e-mail weten aan de NOS.

Verder wil de KNVB niet inhoudelijk reageren. Zo is er ook niets bekend over eventuele straffen. Volgens de reglementen van de KNVB mogen spelers niet wedden op wedstrijden in de eigen competitie en dus zeker niet op eigen wedstrijden. Odin '59 speelde woensdagavond in de achtste finale van de beker tegen sc Heerenveen, maar wist niet opnieuw te stunten. De ploeg uit Heemskerk ging met 1-3 onderuit.

Update 6/5, 16.26 uur: De KNVB heeft geen bewijs kunnen vinden dat voetballers van amateurclub ODIN '59 rond de bekerwedstrijden tegen FC Lisse en FC Emmen hebben gegokt op hun eigen duels. Tuchtrechtelijke stappen tegen de Heemkerkers blijven daardoor uit. Odin won thuis van Lisse en zorgde in de tweede ronde voor een daverende verrassing door FC Emmen uit te schakelen. In de derde ronde was sc Heerenveen uiteindelijk te sterk.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws