FC Barcelona legt zich neer bij Ajax-beslissing en maakt komst Murillo bekend

FC Barcelona legt zich neer bij Ajax-beslissing en maakt komst Murillo bekend

20-12-2018 19:39 Laatste update: 19:41
33

FC Barcelona heeft zich versterkt met Jeison Murillo (26). De centrale verdediger komt deze winter over van Valencia, zo melden beide clubs donderdagavond via de officiële kanalen. 

De Colombiaan wordt in eerste instantie voor een halfjaar gehuurd van Valencia. Als de tijdelijke overgang bevalt, kan Barça in de zomer besluiten om de optie tot koop te lichten. In dat geval maakt Murillo in de zomerstop de definitieve overstap voor een transfersom van 25 miljoen euro. 

Wedden

Meer odds

De koploper van de Primera Division was op zoek naar een aanwinst voor het centrum van de verdediging, nu Samuel Umtiti geblesseerd is en Thomas Vermaelen meer dan eens kampt met blessureleed. Ook Matthijs de Ligt stond op het lijstje van de Catalanen, maar al snel werd duidelijk dat Ajax niet zou meewerken aan een winterse transfer. 

Colombiaans international Murillo arriveerde in 2010 bij Udinese en speelde later voor onder meer Cadiz en Granada. In 2015 werd de stopper ingelijfd door Internazionale. Valencia huurde Murillo in de zomer van 2017 en nam hem afgelopen zomer definitief over. Vanwege blessureleed stond de international dit seizoen pas twee keer in de basis bij Valencia.