Van Bommel: 'Publiek moet niet 10 minuten eerder naar huis gaan, willen ze lokken'

Van Bommel: 'Publiek moet niet 10 minuten eerder naar huis gaan, willen ze lokken'

21-12-2018 14:44
70

PSV kan zich zondag in de thuiswedstrijd tegen AZ tot winterkampioen van de Eredivisie kronen. Trainer Mark van Bommel houdt zich daar echter niet heel erg mee bezig.

"Dat maakt in principe niet uit, of je Herbstmeister bent of niet. We willen die wedstrijd gewoon winnen", zegt Van Bommel op de clubsite. Ook over een tussentijdse balans wil hij niet spreken. "Aan een kerstrapport doen wij niet. Ik kan alleen zeggen dat we in de Champions League goed gespeeld hebben. We zijn vier keer op voorsprong gekomen en hebben bewezen ons te kunnen meten met de Europese top."

In de Eredivisie ziet Van Bommel dat PSV er samen met Ajax ver bovenuit steekt. "We scoren ontzettend veel en krijgen weinig tegen", wordt de coach geciteerd door De Telegraaf. "Als wij wedstrijden spelen, moet het publiek niet vijf of tien minuten van te voren naar huis gaan. Je speelt voetbal om mensen naar het stadion te lokken. Dat streef je tenminste na en hebben we het afgelopen half jaar vaak gedaan. Maar als het niet loopt, moet je nog steeds winnen…"

Tegen AZ wil Van Bommel nog één keer vlammen met PSV. "We spelen tegen een goed voetballende ploeg, misschien wel één van de beste van Nederland." De Eindhovenaren kunnen niet beschikken over de geschorste Pablo Rosario. "Wij hebben meerdere mogelijkheden om dat op te vangen, maar de opstelling vertel ik eerst aan mijn spelers. Dat doe ik morgen." Daniel Schwaab is fit en beschikbaar.