Van Bronckhorst heeft volle ziekenboeg: 'Sommige blessures zijn niet te verklaren'

Van Bronckhorst heeft volle ziekenboeg: 'Sommige blessures zijn niet te verklaren'

21-12-2018 14:55 Laatste update: 15:05
23

Feyenoord kampt in aanloop naar de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag met twee twijfelgevallen. De Rotterdammers kunnen mogelijk geen beroep doen op Jordy Clasie en Steven Berghuis, die een blessure opliepen in het bekerduel met FC Utrecht (1-0).

"Voor zondag zijn zij twijfelgevallen. We kijken zaterdag hoe zij zich voelen", zegt trainer Giovanni van Bronckhorst, geciteerd door RTV Rijnmond. Nicolai Jörgensen deed tegen Utrecht tien minuten mee. Of hij tegen ADO langer inzetbaar is, wil Van Bronckhorst niet zeggen. Een basisplaats zit er nog niet in. Uitblinker Robin van Persie herstelt goed. "Hij zag er vandaag goed uit. We kijken morgen hoe het met hem is. Maar hij heeft weinig problemen."

Het is opmerkelijk hoeveel blessureleed Feyenoord heeft. Zeker ten opzichte van rivalen PSV en Ajax. Eric Botteghin, Ridgeciano Haps en Jeremiah St. Juste zijn in ieder geval nog niet fit. "Sommige blessures zijn niet te verklaren, dat blijft in het voetbal. Clasie is daar een goed voorbeeld van. Tegen PSV kreeg hij een tik op zijn hoofd, tegen Fortuna een knietje en ook gisteren tegen FC Utrecht raakte hij weer geblesseerd."

Van Bronckhorst werd ook gevraagd naar zijn eigen toekomst. Zijn contract loopt aan het einde van het seizoen af. "Na de winterstop gaan we praten. Maar mijn gedachten wil ik nog niet met jullie delen."

Lees ookVan Bronckhorst heeft er vraagteken bij: 'Hij had wat last van zijn kuit'