Clubicoon prijst rol Van Dijk: 'Hij maakt de rest van de verdediging beter'

Clubicoon prijst rol Van Dijk: 'Hij maakt de rest van de verdediging beter'

22-12-2018 09:27
38

Jamie Carragher denkt dat Virgil van Dijk anderen om hem heen beter laat spelen. De clublegende van Liverpool prijst de Nederlandse centrumverdediger van The Reds en denkt dat Liverpool heel erg afhankelijk is van Van Dijk.

Van Dijk kwam vrijdagavond in het Premier League-duel met Wolverhampton (2-0 winst voor Liverpool, red.) tot scoren. "Hij maakt andere spelers om hem heen beter", begint Carragher zijn lofzang op Van Dijk, opgetekend door The Daily Mail. "Tony Adams maakte de rest van de Arsenal-verdediging beter destijds. Van Dijk doet hetzelfde."

"Hij scoorde een paar weken geleden een fantastische goal voor het Nederlands elftal", vervolgt Carragher. "Zijn aantallen qua goals zijn misschien niet heel goed als je zijn lengte in overweging neemt, maar als je naar het type goal kijkt dat hij daar maakt. Hoe veel centrumverdedigers zouden die bal over geschoten hebben?"

Ook Liverpool-aanvoerder Jordan Henderson is blij met de aanwezigheid van Van Dijk. "Ik denk dat we als team heel erg goed verdedigen. Virgil en Alisson (de doelman van The Reds, red.) maken daarbij een groot verschil maar het hele team is daarbij belangrijk geweest."