'Arsenal denkt aan opvallende transferdeal met Real: ruil tussen spelmakers'

'Arsenal denkt aan opvallende transferdeal met Real: ruil tussen spelmakers'

22-12-2018 11:46
25

Arsenal heeft een ambitieus transferplan opgevat. The Gunners hopen Mesut Özil in te zetten als ruilmiddel voor Isco, die bij Real Madrid in de clinch ligt met trainer Santiago Solari.

Dat meldt The Independent zaterdag. Volgens de Britse kwaliteitskrant is Arsenal-manager Unai Emery op zijn beurt uitgekeken op Özil. De Londenaren staan dan ook open voor aanbiedingen voor de dertigjarige Duitse spelmaker. Het is echter de vraag of clubs happig zijn om het salaris van 300.000 pond per week (333.000 euro) over te nemen.

Wedden

Meer odds

Arsenal denkt dat Isco uitkomst kan bieden. De Spanjaard mag hoogstwaarschijnlijk vertrekken bij Real, waar hij niet op één lijn zit met Solari. Bovendien ruziede Isco onlangs met de eigen fans en zijn er twijfels over zijn fitheid. Een transfer van Isco kan het transferpotje van de Koninklijke, dat de selectie komende zomer op de schop wil gooien, flink spekken.

Real vraagt 110 miljoen euro voor Isco, maar Arsenal hoopt dat bedrag te drukken door Özil als ruilmiddel in te zetten. De Duitser was tussen 2010 en 2013 een geliefde speler in het Estadio Santiago Bernabéu. Arsenal heeft wel concurrentie. Ook Premier League-rivalen Chelsea, Tottenham Hotspur en Manchester City volgen de situatie van Isco op de voet.