Steijn looft VVV-uitblinker: 'Afgesproken dat we hem rustig zouden brengen'

Steijn looft VVV-uitblinker: 'Afgesproken dat we hem rustig zouden brengen'

22-12-2018 12:29
10

Patrick Joosten was vrijdagavond de uitblinker aan de zijde van VVV-Venlo in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. Trainer Maurice Steijn van de Limburgers is zeer te spreken over de 22-jarige aanvaller, die wordt gehuurd van FC Utrecht.

Joosten werd in de 26e minuut getorpedeerd door PEC-doelman Diederik Boer, waarna de thuisploeg via een strafschop op voorsprong kwam. In de tweede helft besliste Joosten het duel met een fraaie vrije trap. Het was pas de vierde keer dit seizoen dat hij in de basis mocht beginnen. Toch was hij al goed voor drie goals en twee assists in de Eredivisie

Wedden

Meer odds

"Patrick heeft het goed gedaan", zegt Steijn bij FOX Sports. "Hij zat dicht tegen een basisplaats aan. Hij is een paar keer goed ingevallen, heeft belangrijke goals gemaakt. Toen wij hem van Utrecht huurden was hij bijna anderhalf jaar uit de roulatie geweest. We hebben afgesproken dat we hem heel rustig zouden brengen. Dat hebben we gedaan."

"Maar twee weken geleden zou hij al in de basis beginnen, toen haakte hij geblesseerd af", vervolgt Steijn. "Nu zie je dat we wat mensen missen, hij vult het goed in op de training en dan komt zijn moment. Die heeft hij nu gegrepen."