Zaakwaarnemer Ronaldo doet boekje open over transfer: 'Wilde alleen naar Juve'

Zaakwaarnemer Ronaldo doet boekje open over transfer: 'Wilde alleen naar Juve'

22-12-2018 12:39
32

De transfer van Cristiano Ronaldo kwam afgelopen zomer voor velen als een daverende verrassing, maar de overstap van Real Madrid naar Juventus hing al veel langer in de lucht. Dat onthult zaakwaarnemer Jorge Mendes aan RAI Sport.

Volgens Mendes was de Portugese ster al langer ontevreden in de Spaanse hoofdstad, waar hij te weinig waardering voelde. "In januari 2018 dachten ik en een aantal andere mensen die op de hoogte waren van wat er gebeurde nog dat het een lastig verhaal zou worden om Cristiano naar Juventus te brengen. Ik wil ook benadrukken dat het idee van de speler zelf kwam. Ronaldo heeft mij verteld dat hij alleen naar Juventus wilde vertrekken."

Mendes opende in januari de gesprekken met de Italiaanse kampioen. "Die onderhandelingen met de directie van Juventus namen maanden in beslag. Inmiddels weten we dat het niet voor niets was. Cristiano is enorm gelukkig met zijn ploeggenoten bij zijn nieuwe club, hij is blij met de Serie A en voelt zich heerlijk bij Juventus."

Met Ronaldo heeft Juve zijn zinnen gezet op de Champions League, weet Mendes. "Ze zullen een beetje geluk nodig hebben om de beker te pakken, maar de komst van Cristiano Ronaldo heeft Juventus overduidelijk sterker gemaakt. En niet alleen Juventus, het hele Italiaanse voetbal heeft een boost gekregen dankzij de transfer."