Arsenal poetst twee nederlagen op rij weg met thuisoverwinning op Burnley

22-12-2018 15:26 Laatste update: 19:37
8

Arsenal doet door een zege op Burnley weer mee in de top van de Premier League. In eigen huis waren de Londenaren met 3-1 te sterk. Pierre-Emerick Aubameyang was de grote man aan Arsenal-zijde.

Arsenal kon de overwinning op Burnley goed gebruiken na de competitienederlaag tegen Southampton (3-2) en de uitschakeling in de kwartfinale van de League Cup tegen Tottenham Hotspur. The Gunners begonnen flitsend in het Emirates Stadium en kwamen al na een kwartier op voorsprong. Na prachtig combinatiewerk tussen Mesut Özil, Alexandre Lacazette en Ainsley Matiland-Niles, gaf eerstgenoemde de bal voor op Sead Kolasinac, die op zijn beurt Aubameyang in stelling bracht: 1-0.

Daarna volgde een aantal onsuccesvolle doelpogingen van Burnley. Arsenal was na de openingsfase een stuk minder gevaarlijk, wat Burnley de gelegenheid gaf om speldenprikjes uit te delen en zelfs gevaarlijk te worden.

Arsenal pakte de draad echter weer op en kwam na rust verdiend op 2-0. Aubameyang was opnieuw het eindstation na een goed uitgevoerde counter. De Gabonese spits schoot snoeihard raak op aangeven van Alexandre Lacazette. Na iets meer dan een uur kwam Burnley terug in de wedstrijd door knullig verdedigen van Arsenal, dat afgestraft werd door Ashley Barnes.

Burnley zocht naar de gelijkmaker, maar aan alle onzekerheid kwam in de blessuretijd een einde door de beslissende 3-1 van Alex Iwobi. Arsenal staat vijfde en heeft evenveel punten als nummer vier Chelsea, dat nog een wedstrijd moet spelen. De achterstand op koploper Liverpool is elf punten.