Ajax komt met contractnieuws: spits definitief weg na drie uitleenbeurten

Ajax komt met contractnieuws: spits definitief weg na drie uitleenbeurten

22-12-2018 18:20 Laatste update: 18:32
34

Zakaria El Azzouzi is niet langer speler van Ajax. Het contract van de 22-jarige spits is per 1 januari 2019 ontbonden, laten de Amsterdammers zaterdagavond weten via de officiële kanalen.

El Azzouzi doorliep de jeugdopleiding van de Amsterdammers en sloot tijdens het seizoen 2015/2016 aan bij de selectie van Jong Ajax. Een doorbraak in het eerste elftal zat er echter niet in. Tijdens de voorbije drie seizoenen werd hij verhuurd aan achtereenvolgens FC Twente, Sparta en Excelsior. In Kralingen liep hij echter een zware blessure op, waardoor hij in 2018 niet meer aan spelen toekwam.

Dit seizoen maakte de spits geen minuut voor zowel Ajax 1 als Jong Ajax. Na de jaarwisseling is hij dus officieel vrij man. "Na een periode van blessureleed breekt voor mij nu een nieuwe periode aan. Ik ben weer fit en dankzij mijn transfervrije status kan ik mij richten op een nieuwe uitdaging bij een andere club", laat El Azzouzi weten aan de Ajax-site. "Ik ben Ajax dankbaar voor de opleiding die ik bij de club genoten heb en de kansen die mij geboden zijn."